Over Hontemerhof

De Hontemerhof... sfeervolle luxe vakantiewoningen in Zuid-Limburg

Schitterend gelegen in het Zuid-Limburgse heuvelland, aan de uitlopers van Ardennen en Eifel, in de schaduw van de gemeente Eijsden/Margraten, treft u de Hontemerhof aan. Op een idyllische plek buiten de alledaagse drukte vindt u hier nog de rust en de ruimte in een typisch Limburgse omgeving. Holle wegen, wegkruisen, dorpsfanfares, torenspitsen en vakwerkboerderijen tonen een harmonieus samengaan van natuur en cultuur. Op deze plaats verwelkomen wij graag u en uw gezelschap voor een korte vakantie, een feest of zomaar er even tussenuit.

Gehuisvest in een sfeervolle monumentale vierkantshoeve ademt de Hontemerhof een weldadige sfeer uit. Traditie en eigentijds comfort zijn hier subtiel met elkaar verweven tot een moderne accommodatie. Hier vindt u de juiste ambiance voor een familiefeest, reünie of sportief weekend, terwijl zakelijke gezelschappen professionele activiteiten perfect kunnen combineren met een comfortabel verblijf. De Hontemerhof biedt elk gezelschap Limburgs Vakwerk aan.

Historie

De Hontemerhof is een rijksmonumentale vierkantshoeve uit de 19e eeuw en staat onder die naam ook geregistreerd in het Rijksmonumentenregister. Hoewel beide gevelstenen boven de poorten de jaren 1847 en 1849 vermelden, dateert het oudste gedeelte vermoedelijk al van 1830. De hoeve is steeds als boerenbedrijf gebruikt, met grote boomgaarden en later als rundveebedrijf. Het was het grootste bedrijf in de omgeving en veel lokale bewoners kwamen in de seizoenen voor de hereboer van de Hontemerhof werken. In 1998 werd het boerenbedrijf beëindigd en de boerderij kreeg in 1999 nieuwe eigenaren.

Unieke Ligging

Door de gunstige ligging, centraal in de Euregio, is de Hontemerhof het ideale vertrekpunt voor uitstapjes en dagtochten. In dit land zonder grenzen heeft u Ardennen en Eifel binnen handbereik en nodigen steden als Maastricht, Aken en Luik u uit voor een dagje cultuur en ontspanning. Diverse bossen, mergelgroeve 't Rooth en natuurreservaat Bemelerberg bevinden zich in de nabije omgeving. Vanaf de boerderij bieden Mergellandroute en diverse andere wandel-, fiets- en mountainbike-routes tal van sportieve mogelijkheden; op 2 km afstand ligt golfbaan Het Rijk van Margraten. In de directe omgeving komen wandelaars, fietsers en golfers dus volop aan hun trekken.

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact met ons op

Klik hier
Website laten maken door Modual.